نقشه ذهنی پریزم (آزمون پریزم)

مدل PRISM ابزار منحصر بفردی است برای شناخت تمایلات رفتاری خود و دیگران. در این مدل بر خلاف تئوری های روانشناختی، رفتارهای انسان ها از منظر نوروساینس و نحوه عملکرد مغز تحلیل می‌شوند. این ابزار آنلاین با بهره گیری از به روز ترین یافته های عصب شناسی مغز، نمودارهای ذهنی متعددی را ارائه می‌دهد که نشان دهند نحوه واکنش فرد نسبت به دنیای اطراف او است. 

گزارش هایی که در این مدل ارائه می‎‌شوند رفتارهای طبیعی فرد (Natural or Underlying Behaviors) را در هشت بعد مجزا مشخص می‌نمایند. همچنین نشان می‌دهند که فرد مورد نظر چقدر رفتارهای طبیعی خود را برای تطابق با نیاز شغل، پروژه یا شرایط خاصی که در آن قرار گرفته است، تغییر یا تطبیق داده است (Adapted Behaviors)

 

استعاره‌ای برای درک بهتر عملکرد مغز

بر اساس نوروساینس مدرن، مواد شیمیایی مغز مانند گلوتامات، دوپامین، نورآدرنالین، سروتونین، تستوسترون و استروژن روی نورونها (شبکه عصبی مغز) و تعامل بین آنها اثر گذاشته (ارتباطات الکتریکی و شیمیایی بین سلولهای مغز) و افکار، احساسات، ادراکات و رفتارهای ما را شکل می‌دهند.

 

 

در این مدل مغز بصورت شماتیک به چهار ناحیه تقسیم می‌شود و برای تسهیل درک عملکرد مغز از چهار رنگ سبز، آبی، قرمز و طلایی استفاده می‌شود که هر کدام معرف ناحیه خاصی از مغز انسان هستند. 

 

 

بخش جلوی مغز (سبز و طلایی) وظیفه تصمیم گیری را بر عهده دارد و اطلاعات حسی را از حافظه بلند مدت فراخوانی می‌کند. بخش طلایی با تجزیه و تحلیل و / یا ارزیابی داده ها و بخش سبز از طریق شهود و یا تصور آینده در تصمیم گیری های ما نقش آفرینی می‌کنندبخش عقب مغز روی زمان حال و گذشته تمرکز دارد. اطلاعات پردازش و ذخیره شده در بخش قرمز، مربوط به نتایج ملموس کسب شده و در بخش آبی مربوط به نتایج مرتبط با تجارب و روابط انسانی است. 

 

 

هر یک از نواحی چهارگانه مدل پریزم، دو بعد رفتاری متمایز دارد و شدت تمایلات رفتاری فرد در این هشت بعد اندازه گیری و تفسیر می‌شود. 

 

 

پیچیدگی قابل توجه مغز انسان نشان داده است که نمی‌توان انسان ها را به تعداد ثابتی تیپ های شخصیتی تقسیم بندی و این برداشت را ایجاد کرد که افراد نمی‌توانند رفتارهایی خارج از چارچوب پروفایل شخصیت شناسی خود داشته باشند. در واقع در شرایط مشابه، از افراد با تیپ شخصیتی یکسان رفتارهای کاملا متفاوتی را مشاهده می‌کنیم. از این رو برای شناخت و پیش بینی افراد، استفاده از مدل هایی مانند MBTI به اندازه کافی کار آمد نیست. پیشرفت‌های ده سال اخیر نوروساینس ثابت می‌کند که مغز از نظر ظرفیت تغییر، بسیار انعطاف پذیر است و همواره می‌تواند یاد بگیرد و تغییر کند. بنابراین افراد می‌توانند به مرور زمان رفتارهای جدید را جایگزین رفتارهای فعلی نمایند. مدل پریزم تغییرات رفتاری افراد در طول زمان را نیز منعکس می‌نماید. 

 

کاربرد پریزم در تطابق شغل و شاغل

مغز هر انسانی کاملا منحصر بفرد و متمایز است. بنابراین هر نقشه یا نمودار ذهنی در مدل PRISM، نشان دهنده یک مدل ذهنی و رفتاری کاملا منحصر بفرد و متمایز است. این ابزار نه تنها رفتارها و پتانسیل های طبیعی افراد را مشخص می‌کند، بلکه نشان می‌دهد که آنها بسته به موقعیتی که در آن قرار دارند (برای جوابگویی به نیاز شغل، نقش یا پروژه خاصی که درگیر آن هستند) تا چه اندازه مناسب هستند و اگر در چنین موقعیتی قرار بگیرند به احتمال زیاد عملکرد آنها چگونه خواهد بود. 

 

 

سایر کاربردهای نقشه ذهنی پریزم در مدیریت منابع انسانی

 

 

 

تطابق شغل و شاغل (Job Matching)

 

HRAC نمایند انحصاری PRISM در ایران می‌باشد. 

برای مشاهده سایت اصلی PRISM انگلستان و بررسی نمایندگی ایران اینجا کلیک کنید و روی نقشه جغرافیای جهان، ایران را انتخاب نمایید. 

 

 

مراحل شرکت در آزمون نقشه ذهنی PRISM:

1پرداخت هزینه: جهت دریافت قیمت و سایر اطلاعات، به شماره 09125273256 در واتس اپ پیام بدهید. پس از واریز وجه، تصویر رسید پرداخت را همراه با یک ایمیل فعال جهت ثبت نام به همین شماره ارسال نمایید. 

2. دریافت ایمیل شرکت در آزمون: لینک شرکت در آزمون پریزم برای شما ایمیل خواهد شد

3. شرکت در آزمون: با صرف حدود 30 دقیقه، آزمون را تکمیل می‌نمایید. 

4. دریافت گزارش پروفایل رفتاری: نسخه فارسی گزارش برای شما ایمیل می‌شود

برای کسب اطلاعات بیشتر یا نمونه انواع گزارش ها، با شماره 09125273256 تماس بگیرید.