ایمنی روانشناختی (Psychological Safety)

ایمنی روانشناختی چیست؟ باور به اینکه فضا و شرایط برای ریسک کردن و خود را معرض خطرهای میان فردی قرار دادن امن است. در نتیجه افراد بخاطر لب به سخن گشودن و مطرح نمودن ایده‌ها، سوالات، نگرانی ها، مخالفت ها یا اشتباهات شان تنبیه یا تحقیر نمی‌شوند و تبعاتی برای آنها نخواهد داشت. 

شرکت گوگل در سال 2015 در پروژه ای به نام ارسطو، اقدام به بررسی علت موفقیت و عدم موفقیت تیم ها در این شرکت نمود. سوال اصلی این بود که چرا در گوگل هم تیم های با عملکرد عالی و هم تیم های ضعیف وجود دارد؟ چه چیزی واقعا تیم های موفق را از بقیه متمایز می کند؟ در این تحقیق مشخص شد که اولین عامل متمایز شدن تیم ها از نظر عملکرد وجود ایمنی روانشناختی در آنها است. 

 

 

خانم ایمی ادماندسون از استاتید برجسته دانشگاه هاروارد نیز در این زمینه تحقیقات مفصلی دارد و این کانسپ را به دنیا عرضه نموده است. ایشان از واژه سازمان های نترس استفاد می کند. به این معنی که ترس های بین فردی در این سازمان ها به حداقل می‌‎رسند تا بتوان در دنیای پیچیده و متکی به ایده های نوآورانه، عملکرد تیم و سازمان را به حداکثر رساند. 

 

 

من به عنوان یک مدیر یا کارمند چقدر حس میکنم می توانم دست به امتحان روش های جدید بزنم، هوشمندانه اشتباه کنم و شکست بخورم و یاد بگیرم و این یادگیری را به اشتراک بگذارم؟

بسیاری از مدیران خواسته یا ناخواسته با ایجاد ترس در محیط کار افراد را در وضعیتی قرار می دهند که قادر به استفاده از تمام پتانسیل ها و توانایی های ذهنی و شناختی خود نیستند. در واقع ترس های اجتماعی و موقعیت های تهدید آمیز همیشگی، به دلیل فعال کردن آمیگدالا در مغز، کارکرد بخش جلویی مغز را به شدت کاهش داده و بعضا غیر فعال می کند. 

 

در این دوره که در قالب 5 کارگاه نیم روزه 6 ساعته برگزار می شود، مدیران با بهره گیری از یافته های علوم اعصاب (نورساینس) و بازی های جدی LEGO، سه عادت کلیدی برای ایجاد ایمنی روانشناختی در محیط کار را تجربه می نمایند. 

 

 

 

برخی از مشتریان این کارگاه:

 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص برگزاری این کارگاه آموزشی و دریافت نقشه راه برگزاری آن، ارزیابی سطح ایمنی روانشناختی در تیم خود و یا دریافت مشاوره جهت پیاده سازی این کانسپ در شرکت یا سازمان خود، با ما در تماس باشید: