چگونه رشته تحصیلی یا شغلی را انتخاب کنم که مطمئن باشم در آینده در آن موفق خواهم بود؟

امروزه از یک سو شاهد آن هستیم که فشار و استرس زیادی بر دانش آموزان و خانواده های آنها وارد می شود تا دانش آموز بتواند وارد دانشگاه شود و از سوی دیگر مشاهده می کنیم که بسیاری از فارق التحصیلان دانشگاهی در کاری غیر مرتبط با رشته تحصیلی خود مشغول به کار می شوند. این پدید البته دلایل متعددی دارد اما به نظر میرسد یکی از مهمترین دلایل این باشد که در طی سال ها آموزش در مقاطع راهنمایی، دبیرستان و پیش دانشگاهی برای هدایت تحصیلی دانش آموزان، توجه کافی به استعدادها و علایق طبیعی شکل گرفته در آنها نمی شود.نوع تاکید ها و رویه های مدارس، معلمین و حتی والدین نیز مزید بر علت شده و روز به روز دانش آموزان را از استعداد های واقعی شکل گرفته در آنها دور می سازد.

این در حالیست که تحقیقات بزرگترین موسسات نظرسنجی در جهان حاکی از آن است که همه انسان ها واجد استعدادهای خاص خود هستند و چنانچه این استعداد ها شناسایی و بکارگرفته و به مرور زمان به نقطه قوت تبدیل شوند، موفقیت فرد را تضمین خواهند کرد و برخلاف تصور عامیانه، بیشترین رشد و شکوفائی افراد حول استعدادهای طبیعی آنها اتفاق می افتد. طبیعتا عدم آگاهی از این موضوع، خانواده ها را به سمتی سوق داده است که از دانش آموزان خود توقع دارند تنها در گروه خاصی از رشته های دانشگاهی قبول شوند؛ رشته هایی که معمولا از نظر جامعه بهتر تلقی می شوند. تحقیقات نشان می دهد که قبولی در بهترین رشته ها لزوما به موفقیت تحصیلی و شغلی منجر نمی شود. اما چنانچه استعدادهای فرد شناخته شوند، راهکارهای بکارگیری آنها به دانش آموزان، والدین و مربیان آنها آموزش داده شود و انتخاب رشته تحصیلی و مسیر شغلی بر مبنای نقاط قوت او باشد، تلاش و پشتکار نتیجه می دهد و بهترین نتایج برای فرد دست یافتنی خواهد شد.

این تحقیقات همچنین نشان می دهد که استعداد ها از تولد تا سه سالگی بسیار متغیر و منعطف هستند. از سه تا پانزده سالگی توسط مغز انسان هرس می شوند و از پانزده سالگی به بعد ساختار یافته و پایدار می شوند. بنابراین بر خلاف تصور، هر چه بزرگتر می شوید و رشد می کنید، شخصیت شما تغییر نمی کند؛ بلکه بیشتر و بیشتر به آنچه هم اکنون هستید تبدیل می شوید. در اینجا منظور از شخصیت، مجموعه خصیصه های رفتاری است که در طول پانزده سال اول زندگی شکل می گیرد و از آنجاییکه فرآیند شکل گیری آن در انسان ها متفاوت است، نوع خصیصه های شکل گرفته در افراد مختلف نیز متفاوت می باشد. این خصیصه ها تابع نوع تجربیات، اتفاق ها و یادگیری های متمایزی است که در این دوره از زندگی، برای هر فرد رقم می خورد. به همین دلیل است که وقتی از استعداد هایمان در کاری استفاده کنیم، آن چنان درگیر کار می شویم که متوجه گذشت زمان نیستیم، با لذت حداکثر آن را انجام می دهیم و هر چقدر لازم باشد برای انجام شدن آن تلاش می کنیم زیرا این استعدادهای متمایز به صورت طبیعی در ما شکل گرفته اند و هدف از شکل گیری آنها، بقا و موفقیت ما در مقایسه با دیگران بوده است. در چنین شرایطی، افراد تنها و تنها زمانی به حداکثر موفقیت می رسند که مجموعه منحصر به فرد استعداد های خود را شناخته باشند و هر روز از آن استفاده نمایند:

 

 

هر کسی را بهر کاری ساختند              میل آن را در دلش انداختند

دست و پا بی میل جنبان کی شود        خار و خس بی آب و بادی کی رود

 

گروه hrac با بهره گیری از آزمون ها و آموزش های معتبر در زمینه کشف و بکارگیری استعدد ها، اقدام به طراحی برنامه انتخاب رشته و شغل موفق برای دانش آموزان و والدین آنها نموده است:

 

 

فرم رزرو دوره آموزشی
نام و نام خانوادگی*:
نام دوره مورد نظر*:
تاریخ مورد نظر*:
تلفن یا موبایل*:
پست الکترونیکی*:
توضیحات:
 

نکته 1: وارد کردن فیلدهای ستاره دار الزامی است.